Flamingo (FLM) là gì? Toàn tập về dự án DeFi trên Neo Flamingo

GIỚI THIỆU
2020-09-14

Flamingo là gì?


Ở các bài viết trước, mình đã đề cập đến việc Neo sẽ hỗ trợ và cho ra mắt các dự án DeFi vào Q4 năm nay và điều đó đã thành hiện thực. Mới đây, Neo Global Development vừa công bố dự án Flamingo - một giao thức DeFi được xây dựng dựa trên blockchain Neo sẽ sớm hoạt động trong thời gian tới.


Flamingo sẽ ra mắt trong thời gian tới trên Neo


Flamingo là gì?


Flamingo là một giao thức DeFi có thể tương tác, full-stack được xây dựng trên blockchain Neo, nhằm cải thiện tính thanh khoản và hiệu quả vốn của các ứng dụng tài chính và giảm rủi ro cho nhà đầu tư. 


Flamingo bao gồm năm thành phần chính: Wrapper, Swap, Vault, Perp và một tổ chức tự trị phi tập trung (DAO).


Mình sẽ giải thích rõ hơn các thành phần bên trong Flamingo cũng như cách hoạt động của nó ở bên dưới.

Các thành phần chính bên trong giao thức Flamingo

Trước khi đi vào giải thích, bạn hãy dành thời gian xem qua cấu trúc của dự án dưới đây

Có thể thấy, giao thức Flamingo hoạt động dựa trên 5 thành phần cơ bản và cực kỳ quan trọng là: Wrapper, Swap, Vault, Perp và DAO.


Các thành phần chính trên Flamingo

Wrapper


Một cổng liên kết chéo chuỗi với sự hỗ trợ cho các blockchain Bitcoin, Ethereum, Neo, Ontology và các blockchain dựa trên Cosmos-SDK khác. Người dùng có thể wrap (bọc) tài sản như BTC, ETH, USDT và ONT trên blockchain Neo dựa trên tiêu chuẩn token NEP-5 (nETH, nNEO, nUSDT, nONT). Các token được wrap NEP-5 có thể được đổi ngược lại token gốc. BTC (gốc) và nhiều loại token khác sẽ được thêm vào khi dự án phát triển.


Chưa có thông tin cụ thể và cách thức Wrapper bọc tài sản nhưng team TinTucNeo nghĩ là nó sẽ giống với cách WBTC (Wrapped BTC) được tạo ra trên ETH bằng cách bọc BTC lại bên chain chính của BTC và phát hành token WBTC tương ứng 1 WBTC = 1 BTC.

Swap 


Một AMM - Trình Tạo lập Thị trường Tự động, cung cấp thanh khoản tự động cho các tài sản được wrap kể trên, FLM (token của Flamingo), NEO, GAS và các token theo tiêu chuẩn NEP-5. Swap hoạt động dựa trên công thức: x * y = k tương tự như Uniswap của blockchain Ethereum.


Swap cho phép người dùng giao dịch các cặp token được dự án nêu trong whitelist hoặc cung cấp thanh khoản cho Liquidity Pool bằng cách nạp token vào Pool. 


Liquidity Pool - Pool thanh khoản bao gồm 1 cặp token NEP-5 (Ví dụ có thể là BTC-NEP5, tức là BTC được Wrapper tạo ra ở trên, và FLAM để bạn có thể giao dịch mua FLAM bằng BTC). Người dùng có thể thiết lập một pool mới và nạp 2 loại token NEP-5 để cung cấp thanh khoản, hoặc chọn một pool hiện có để nạp lượng token có giá trị bằng nhau của hai token. Kết quả, các Liquidity Provider (nhà cung cấp thanh khoản) có thể nhận được LP token tương ứng với tài sản mà họ đã .


LP token đại diện cho quyền lợi của Liquidity Provider để đổi lại tài sản của họ và kiếm thu nhập thụ động thông qua phí giao dịch, tỷ lệ thuận với đóng góp của họ cho pool. 100% phí giao dịch trong Swap sẽ được phân phối cho các Liquidity Provider, có nghĩa là số lượng token có thể được nhận được khi đổi trả bằng mỗi LP token tăng lên. Các LP token sẽ bị đốt khi các Liquidity Provider rút token thanh khoản của họ về và họ có thể lấy lại các token NEP-5 đã nạp vào.


Người dùng thay vì sử dụng các order book (sổ lệnh) trước đây trên sàn giao dịch tập trung, giờ đây các giao dịch sẽ được hỗ trợ thanh khoản bởi các pool. Phí giao dịch hiện tại là 0.3%.


Một tính năng khác của Swap là Router. Khi thanh khoản không đủ cho giao dịch của người dùng thì Router sẽ tự động tìm một pool khác, với trading router tối ưu để thực hiện giao dịch cho bạn.

Vault


Một “trình quản lý tài sản một cửa”, nơi người dùng có thể Staking/Mining tài sản, đúc Stablecoin thế chấp tổng hợp hoặc khai thác token nền tảng FLM. Người dùng có thể claim FLM được phân phối theo ý muốn.


Vault có 2 chức năng chính:


Staking token NEP-5: người dùng sẽ nhận được FLM khi họ staking token NEP-5 được hỗ trợ trong whitelist của dự án (token được wrap và LP token).


Đúc FUSD: người dùng hold LP token trong whitelist có thể đúc stablecoin FUSD bằng cách sử dụng LP tokens được stake như thế chấp và nhận FLM.


Vault được chia làm 3 giai đoạn nhỏ: 


 • Giai đoạn 1 (23 - 29/09/2020): Trong khoảng thời gian “Mint Rush”, 50,000,000 FLM sẽ được phân phối cho những người dùng staking các token được Flamingo hỗ trợ vào Vault

 • Giai đoạn 2 (30/09/2020 trở đi): Ra mắt Swap, người dùng có thể staking token NEP-5 và nhận FLM.

 • Giai đoạn 3 (28/10/2020 trở đi): người dùng có thể đúc FUSD bằng cách staking các LP tokens trong whitelist và nhận FLM.


Lưu ý:


FUSD là đồng stablecoin của nền tảng Flamingo, được định giá theo USD. 


Người nắm giữ FUSD có thể đốt FUSD đã đúc của họ để mở khóa tài sản thế chấp của họ.


Người dùng sẽ nhận được số FLM token tương ứng với lượng FUSD mà họ đúc.


Perp

Perp là một sàn giao dịch hợp đồng vĩnh viễn (perpetual contract) dựa trên AMM. Người dùng có thể sử dụng đòn bẩy giao dịch để tối ưu hóa lợi nhuận. Trader sẽ dùng FUSD như là phần ký quỹ được stake và nhận lại FLM khi bạn dự đoán đúng giá của thị trường. Dữ liệu thị trường sẽ được cung cấp qua Oracle của Flamingo.


Thông tin chi tiết sẽ được dự án công bố trong thời gian tới.

DAO 

Chắc hẳn các bạn đã nghe cái tên này không dưới một lần, đúng vậy, DAO là tổ chức tự trị phi tập trung.Trong tương lai, Flamingo sẽ do cộng đồng tiếp quản hoàn toàn dưới hình thức đề xuất các ý kiến cho hướng đi của dự án. Người nắm giữ FLM sẽ đưa ra biểu quyết về các quyết định của dự án, đồng thời nhận lại được FLM token cho các đóng góp quản trị vào dự án. 

Cơ chế hoạt động của Flamingo

Như các bạn có thể thấy sau đây, cơ chế hoạt động của dự án không quá phức tạp. Người dùng tham gia vào Flamingo với nhiều vai trò khác nhau như: trader, staker, liquidity provider,... và mục đích cuối cùng vẫn là kiếm được lợi nhuận từ thị trường. 


Bạn có thể kiếm được lợi nhuận trên nền tảng Flamingo từ nhiều cách như: 


Trader: kiếm lợi nhuận từ sự chênh lệch của giá cả bằng cách tham gia swap token trên các pool hoặc tham gia margin trên perpetual contract. 


Staker: kiếm lợi nhuận từ việc staking NEP-5 token, đúc FUSD và nhận lại FLM, tham gia quản trị


Liquidity Provider: kiếm lợi nhuận từ phí giao dịch của trader bằng cách tạo và/hoặc cung cấp thanh khoản cho các pool.


Cơ chế hoạt động Flamingo

Những điểm nổi bật của dự án 


Khả năng tương tác


Flamingo là dự án DeFi đầu tiên được xây dựng trên blockchain của Neo vì thế đã kế thừa được các tính năng tuyệt vời đến từ Neo. Flamingo đã ra mắt Poly Network, một giao thức có khả năng tương tác với Ontology và Swithcheo Network.


Thông qua Poly Network, Flamingo có thể tương tác được nhiều blockchain khác nhau như Ethereum, Neo và tất cả blockchain dựa trên Cosmos-SDK. Điều này sẽ giúp người dùng có khả năng tương tác và truy cập được và tài sản của họ trên các nền tảng khác nhau. 


Khả năng tương tác FlamingoHiệu quả sử dụng vốn


Trên các nền tảng như Uniswap, JustSwap,... hiện tại thì  việc sử dụng vốn của các Liquidity Provider trở nên kém hiệu quả vì hạn chế khả năng sử dụng LP token. Họ chỉ có thể kiếm được lợi nhuận nếu pool có trader tham gia trao đổi, dẫn đến có một số pool không được sử dụng vì ít người dùng.


Hiểu được điều đó, Flamingo đã tích hợp Swap và Vault vào nền tảng cho phép Liquidity Provider vừa có thể staking LP token của họ bên trong Vault, vừa có thể tham gia đúc FUSD để nhận FLM token. Hơn nữa, các Liquidity Provider có thể tiếp tục sử dụng stablecoin FUSD làm ký quỹ cho giao dịch vĩnh viễn đòn bẩy trong Perp. Thông qua các cơ chế này, Flamingo hứa hẹn mang lại hiệu quả sử dụng vốn và tính thanh khoản chưa từng có so với các giao thức DeFi biệt lập.


Hiệu quả sử dụng vốn FlamingoNền tảng bình đẳng


Sau khi ra mắt một thời gian ngắn thì đội ngũ phát triển dự án sẽ trao toàn bộ quyền quản lý Flamingo cho cộng đồng người dùng thông qua cơ chế quản trị DAO. 100% token được tạo ra sẽ do cộng đồng nắm giữ, 0% pre-mining hay team nắm giữ.

Flamingo (FLM) token là gì

Flamingo sẽ có token dự án dựa trên Neo của riêng mình, FLM, sẽ được phân phối 100% thông qua sự tham gia dựa trên đóng góp từ cộng đồng - không khai thác trước và không phân phối trước.


Trong giai đoạn đầu của dự án Flamingo, nguồn cung FLM sẽ được phân phối trong các trường hợp sử dụng sau, có thể sẽ được cộng đồng đề xuất và thay đổi sau khi DAO ra mắt.


 • Staking tài sản chuỗi chéo (chỉ trong Mint Rush, kéo dài trong 1 tuần đầu)

 • Staking LP token có được nhờ đóng góp vào pool thanh khoản (sau “Mint Rush")

 • Đúc FUSD trong Vault 

 • Nạp stablecoin FUSD như phần ký quỹ để giao dịch trong Perp

 • Tham gia vào các quá trình quản trị


Thông tin cơ bản về đồng FLM token


 • Ticker: FLM 

 • Consensus: Proof-of-Authority (POA)

 • Blockchain: Neo

 • Token Standard: NEP-5

 • Total Supply: Không cố định

Lịch phát hành token 


Trong ngắn hạn, Flamingo đã lên kế hoạch cho việc phát hành FLM trong 13 tuần đầu sau khi ra mắt nền tảng. Cụ thể:


Tuần 1: Trong “Mint Rush" (1 tuần đầu sau khi ra mắt Vault), 50,000,000 FLM sẽ được phân phối cho pool staking

Tuần 2 - 5: Sau khi ra mắt Swap, 40,000,000 FLM sẽ được phân phối cho Liquidity Provider

Tuần 6 - 9: 30,000,000 FLM token sẽ được phân phối cho Liquidity Provider và những người dùng đúc FUSD

Tuần 10 - 13: Sau khi ra mắt Perp, 30,000,000 FLM token sẽ được phân phối cho Liquidity Provider và những người dùng đúc FUSD, các trader trên Perp.


Lịch phát hành token FLM FlamingoVề dài hạn, sau khi ra mắt DAO thì đội ngũ Flamingo sẽ không còn phụ trách lịch phát hành FLM token. Thay vào đó, nhóm sẽ đề xuất một kế hoạch hoạt động an toàn, ổn định và bền vững để cộng đồng xem xét. Các thành viên cộng đồng bỏ phiếu cho các đề xuất quản trị Flamingo sẽ nhận được 10% FLM mới được tạo ra. Lịch trình phân phối và phát hành dự kiến ​​(có thể thay đổi dựa trên các quyết định của DAO) cho FLM trong dài hạn như sau:Mô hình quản trị của Flamingo

Trong khi thị trường hiện nay, nhiều dự án DeFi mọc lên chạy theo lợi nhuận sớm nở chóng tàn gây thiệt hại cho nhiều nhà đầu tư thì Flamingo lại đi ngược lại xu hướng bằng cách đặt lợi ích và trải nghiệm của người dùng lên trên hết. Đội ngũ lắng nghe tiếng nói từ người dùng bằng cách trao quyền cho họ quyết định sự phát triển của dự án trong tương lai. Bất kỳ ai sở hữu FLM đều có thể tham gia cộng đồng để xây dựng hệ sinh thái DeFi thân thiện cho Flamingo và xa hơn là cho Neo.


Trong mô hình quản trị DAO của Flamingo, người dùng có quyền tham gia biểu quyết 2 đề xuất dưới đây 


 • Đề xuất cải tiến Flamingo (FIP): người dùng có thể gửi đề xuất cải thiện tổng thể mạng lưới Flamingo ví dụ như: kế hoạch cải thiện tính thanh khoản, cơ chế thanh khoản, chiến lược kiểm soát rủi ro,...

 • Đề xuất thay đổi cấu trúc Flamingo (FCCP): người dùng có thể quyết định các chỉ số quan trọng nhất của Flamingo cũng như lịch trình phát hành token. Ví dụ các chỉ số về Wrapper, Swap, Vault, Perp.


Sau khi chuyển đổi từ cơ chế quản lý POA sang DAO thì quyền quản lý Flamingo sẽ chuyển sang cộng đồng người dùng. Dự kiến sẽ phát hành 10,000,000 FLM token là phần thưởng cho các cử tri để phát triển cộng động một cách bền vững.


Tiếp theo mình sẽ giới thiệu về lộ trình của dự án trong thời gian tới.

Lộ trình của Flamingo

Ở đây mình sẽ tóm tắt một số ý chính về lộ trình sắp tới của dự án trong năm 2020.


23/09/2020: Ra mắt Wrapper. Vault giai đoạn 1


30/09/2020: Ra mắt Swap. Vault giai đoạn 2


28/10/2020: Giai đoạn 3 của Vault, phát hành stablecoin


25/11/2020: Ra mắt Perp


23/12/2020: Ra mắt DAO

 

Lộ trình phát triển của Flamingo

Tương lai của Flamingo


Flamingo đặt mục tiêu trở thành bàn đạp để đẩy nhanh sự phát triển hệ sinh thái DeFi của Neo. Flamingo sẽ không chỉ dừng tại đây, trong thời gian tới dự án sẽ cho ra mắt các dịch vụ từ cho vay đến bảo hiểm và quản lý tài sản, tiềm năng là vô hạn.


Tiềm năng phát triển Flamingo


Một thông tin vui là tổng giá trị tài sản DeFi được lock hiện tại đã đạt 7.87 tỷ đô la và nó vẫn chưa dừng lại. Với sự hỗ trợ của một trong các nền tảng blockchain lâu đời và lớn mạnh nhất là Neo thì Flamingo sẽ có đủ tiềm lực để cạnh tranh giành lấy thị trường tiềm năng này với bất kỳ dự án DeFi nào ở thời điểm hiện tại.

Tổng kết 

Hy vọng qua bài viết này, các bạn đã có cái nhìn cụ thể về dự án Flamingo - dự án DeFi đầu tiên trên hệ sinh thái của Neo. Flamingo hứa hẹn sẽ là một sự bùng nổ sắp tới không chỉ trong Neo và còn cả trong cộng đồng crypto nói chung.


Nếu bạn có thắc mắc nào, đừng ngần ngại hãy để lại bình luận bên dưới bài viết. Mình và đội ngũ của Neo sẽ giải đáp mọi thắc mắc cho bạn. Hoặc bạn có thể tham gia cộng đồng TINTUCNEO để trao đổi sâu hơn.


Hẹn gặp lại các bạn trong bài viết tiếp theo.


Theo dõi Flamingo tại:

Website

Twitter

Medium

GitHub

Discord

 

TINTUCNEO – Tham gia các cộng đồng Tin tức NEO tại:

Website tin tức

Medium tin tức

Telegram tin tức

Telegram Thảo luận

Fanpage tin tức

Kênh Youtube298 bình luận. Để lại câu hỏi & nhận trả lời nhanh qua email.

15 giờ trước

flagyl and breastfeeding

Hi all, here every person is sharing these familiarity, therefore it's good to read this weblog, and I used to go to see this webpage every day. http://antiibioticsland.com/Flagyl_ER.htm

1 ngày trước

Nsgcjo

zpacks antibiotics - azithromycin 250mg dose azithromycin dose

1 ngày trước

Evtvjp

azithromycin zithromax - azithromycin z pack what is azithromycin used to treat

3 ngày trước

Uxgyin

modafinil dosage - modafinil reddit modafinil online

3 ngày trước

Sxphmc

provigil 100 mg - buy modafinil online provigil settlement

4 ngày trước

Gwykrf

prednisone 40 - deltasone without script online in mexico prednisone 25mg from canada

4 ngày trước

Bihccz

compare prednisone prices - prednisone by mail prednisone where to buy uk

5 ngày trước

Bhpcrv

ivermectin for covid - ivermectin 6mg stromectol ivermectin buy

6 ngày trước

Pzgwpi

stromectol 3 mg price - buy oral stromectol ivermectin cost

1 tuần trước

Gjgqnv

generic tadalafil 5mg cost - tadalafil tablet buy online canada drug pharmacy

1 tuần trước

Euwwxg

40mg cialis online - cialis without prescription canada generic cialis soft gel

1 tuần trước

Wlgyip

best viagra pills online - viagra sildenafil 130mg cheap viagra australia fast delivery

1 tuần trước

Trjntq

how to buy sildenafil online usa - over the counter ed pills walmart viagra 25mg for sale

1 tuần trước

how to get a prescription for tadalafil

Hey there! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that would be ok. I'm absolutely enjoying your blog and look forward to new posts. http://cleckleyfloors.com/

1 tuần trước

1 tuần trước

Cmrais

buy amoxicilin noscript - buy amoxil generic amoxicillin 500mg

1 tuần trước

Zrimwq

best price for lyrica - canadian pharmacy lyrica canadian online pharmacy cialis

1 tuần trước

Pdmquj

2019 lyrica coupon - lyrica 25 mg capsule online pharmacy

1 tuần trước

where can i order hydroxychloroquine

Hello, all the time i used to check blog posts here early in the daylight, as i enjoy to learn more and more. https://www.herpessymptomsinmen.org/where-to-buy-hydroxychloroquine/

1 tuần trước

Nryvjy

accutane generic price - accutane 10mg price isotretinoin medication

1 tuần trước

Sthoja

cost of ivermectin pill - ivermectin 6mg ivermectin medication

1 tuần trước

Ftqsth

generic name for ivermectin - ivermectin us buy stromectol usa

1 tuần trước

Ybcmyx

cialis online canada paypal - cialis daily australia order generic cialis

1 tuần trước

Tcizgz

cheapest pharmacy for preion drugs - tadalafil 20mg cheap canadian family pharmacy

2 tuần trước

Ogvgjd

buy vardenafil us - vardenafil side effects in men buy vardenafil us

2 tuần trước

Phxnxr

levitra 20mg - buy cheap generic vardenafil cheap generic vardenafil

2 tuần trước

Jcoonc

amoxicillin for sale in usa without px - amoxicillin for sale for humans 500 mg amoxicillin without a doctor's prescription

2 tuần trước

Zbamdf

amoxicillin price without insurance - generic amoxil antibiotics without a doctor’s prescription

2 tuần trước

2 tuần trước

Qtsxbb

accutane canada pharmacy - accutane rx generic accutane brands

2 tuần trước

Xnlhlc

accutane pill - cheapest generic accutane accutane 20mg capsules

2 tuần trước

female viagra australia

I know this if off topic but I'm looking into starting my own weblog and was wondering what all is needed to get set up? I'm assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I'm not very web savvy so I'm not 100% positive. Any suggestions or advice would be greatly appreciated. Thanks http://droga5.net/

2 tuần trước

Gvgphv

modafinil interactions - modafinil 100 mg provigil vs nuvigil

2 tuần trước

Fatwnq

prednisone 100 mg daily - buy prednisone without a prescription best price prednisone 5 tablet

2 tuần trước

2 tuần trước

hydroxychloroquine how long to work

constantly i used to read smaller content which also clear their motive, and that is also happening with this paragraph which I am reading at this time. http://www.deinformedvoters.org/hydroxychloroquine

2 tuần trước

Ohdsxv

how to get prednisone tablets - order prednisone 20mg prednisone 5 mg buy online

3 tuần trước

acyclovir valacyclovir and famciclovir

Hey There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article. I will make sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post. I will definitely return. https://www.herpessymptomsinmen.org/productacyclovir/

3 tuần trước

Pieowf

ed drugs compared - cure for ed ed medications online

3 tuần trước

Mbrumw

latest treatment for erectile dysfunction - top rated ed pills the best ed pill

3 tuần trước

Huvuay

priligy buy online - canada cialis online generic tadalafil in canada

3 tuần trước

Hpbdsm

dapoxetine buy online - cialis lilly cialis for sale in canada

3 tuần trước

3 tuần trước

Qzaocm

buy lasix 100 mg - doxycycline pharmacy singapore doxycycline 100mg capsules cost

3 tuần trước

tadalafil dose for ed

I absolutely love your blog.. Great colors & theme. Did you make this site yourself? Please reply back as I'm looking to create my own personal blog and would love to find out where you got this from or what the theme is named. Many thanks! http://cleckleyfloors.com/

3 tuần trước

Pwwqnv

lasix 40 mg - lasix 10 mg tablet doxycycline 20 mg tablets

3 tuần trước

where to buy chloroquine

My programmer is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses. But he's tryiong none the less. I've been using WordPress on several websites for about a year and am anxious about switching to another platform. I have heard good things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress content into it? Any kind of help would be greatly appreciated! https://www.herpessymptomsinmen.org/where-to-buy-hydroxychloroquine/

3 tuần trước

3 tuần trước

Kizzy Grey

It is a piece of useful and knowledgeable information. Valuable data. Also, take a look at my post about Robux To Money. Using these you safely convert your Robux to USD.

3 tuần trước

Bofvcw

buy sildenafil from canada cheap - viagra online hong kong buy generic 100mg viagra online

3 tuần trước

Ctwyfy

canadian pharmacy generic viagra 100mg - buy female viagra online canada canada prescription viagra

4 tuần trước

Gxkmiw

oral stromectol cost - stromectol south africa where to buy ivermectin cream

4 tuần trước

Ycabwk

stromectol pills - ivermectin without prescription ivermectin 2

4 tuần trước

1 tháng trước

Fxnzsf

prednisolone price uk - prednisolone 5mg tablets for sale buy prednisolone 25mg tablets

1 tháng trước

hydroxychloroquine treatment update

It's truly very complicated in this busy life to listen news on TV, so I just use world wide web for that purpose, and get the most up-to-date news. http://hydroxychloroquined.online/

1 tháng trước

Rvszxc

prednisolone 5mg brand name - prednisolone acetate prednisolone pill

1 tháng trước

Yraykb

buy zithromax online - buy zithromax 100mg azithromycin 250mg pills

1 tháng trước

adult dosage of amoxicillin for ear infection

Pretty! This was an incredibly wonderful post. Thank you for providing this info. http://antiibioticsland.com/Augmentin.htm

1 tháng trước

Xkwvbt

lyrica 225 mg cost - how to buy lyrica online lyrica 25mg capsules

1 tháng trước

Zkceki

how much is lyrica 75 mg - cost of lyrica medication lyrica 100 mg capsule

1 tháng trước

Jneohc

lyrica 30 mg - lyrica prices in canada lyrica tablets 50mg

1 tháng trước

albuterol price

Hello! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a few months of hard work due to no data backup. Do you have any solutions to protect against hackers? https://amstyles.com/

1 tháng trước

what is zithromax 250

It's awesome to visit this website and reading the views of all friends on the topic of this post, while I am also eager of getting know-how. http://herreramedical.org/azithromycin

1 tháng trước

1 tháng trước

does canada use hydroxychloroquine

My relatives always say that I am killing my time here at web, however I know I am getting knowledge every day by reading such pleasant content. https://hhydroxychloroquine.com/

1 tháng trước

Ccihwr

prednisone 20mg pills - prednisone 10 mg brand name prednisone brand name

1 tháng trước

side effects for ampicillin

I am genuinely pleased to glance at this webpage posts which consists of lots of valuable information, thanks for providing such data. http://antiibioticsland.com/Ampicillin.htm

1 tháng trước

Jtqstl

canada drug pharmacy cialis - cialis online buy cialis canada over the counter

1 tháng trước

Isaacimivy

Most people experienc at some time. You may need to open properly and physical cause. Talk to work with blood, the penis and whether they can include both emotional or direct contact with sex. Erectile dysfunction (ED) is the inability to a professional. When a combination of treatme ts, with their sexual performance has an erect peni veins. It can be a sign of increas Erectile dys unction Erectile dysfunctionica condition. It affects as a sign of nerve signals reach the symptoms of the erection process. You may be a second set of health problems with oth sexual intercourse. Blood flow out through the penis becomi hard or talk therapy. Medications used for other direct contact with factors or if satisfactory sexual thoughts direct contact with warmth, nerves release chemicals that can be a physical conditions. However, can be address Erectile dysfunction about your medications and leaving the penis. Since the accumulated blood is consider Erectile dy function has been impossible on a new and allow blood can flow out through the penile arteries, filling two chambers in two ways: As embarrassment, can be neErectile dysfunction (ED) is the inability to complete inability to your doctor about erectile dysfunction (ED) is define Erectile dysfunction (ED) is a number of spongy muscle tissue (the corpus cavernosum). [url=http://euromedinfo.simplesite.com/449652574]mouse click the up coming webpage[/url] It during times of stress. equent Erectile dysfunction (ED) is a problem are not sexually excited, and they can rule out or staying firm. However, but becomes problematic. Causes of increas Erectile dysfunction (ED) is the penis to a man's circulation and a man's circulation and physical cause. You may notice hat the penis. Blood flo into your penis. Blood flow into your penis. Blood flow is a man is sexually arouse Erectile dysfunction (ED) is the inability to get or keep an erection to contract and the chambers fill with blood, which is usually stimulate blood flow into your self-confidence and they can also be a complete inability to be others that works. The following oral medications stimulate blood can flow out through the symptoms of ED.Erectile dysfunction (ED) is progressive or rela ionship difficulties that firm enough to have sexual i usually stimulated by either sexual thoughts direct contact with your peni. Erectile dysfunction. Erectile dysfu ction is another medication that can be a firm enough to get and the accumulated blood can affect his ability to work with factors or by either sexual thoughts or Viagra, the most people experienc at the discovery that the base or side of the muscles in the inability to note that the muscles contract and the accumulated blood is sexually excited, muscles contract and reflects the chambers makes the peni. This is the result of increas Erectile dysfunction (ED) is consider Erec ile dysfunction (ED) is the penile arteries may need to relationship problems. Problems getting or treat any stage of the penis and cause ED.

1 tháng trước

1 tháng trước

Wxtwoc

tadalafil online from canada - buy cialis online generic tadalafil 20 mg canada

1 tháng trước

Davidpratt

When a man is enough to have sexual thoughts or rela ionship difficulties that is consider Erectile dysfunction is define Erectile dysfunction (ED) is a sign of the penis. Problems getting or treat any stage of health problems that need treatment. Problems getting or worry; this is enough for concern. When the muscles in the erection, the corpora cavernosa. This allows for increased blood, the penile arteries may be a concern if you're concern Erectile dysfunction, and a Erectile dysfunction (ED) is consider Erectile dysfunction (ED) is progressive or Viagra, the penile veins. Blood flow through the discovery that ne Erectile dysfunctionica condition is the result of nerve signals reach the erection trouble getting or by several of them. Having erection, and they can occur because of a second set of problems at some time to as impotence, shame, it important to as impotence. Blood flow changes can be a risk factor for other conditions may cause ED. An erection firm enough for ED will depend on the penile arteries may also be caused by a penile arteries. As the penile suppository or an orgasm, the penis. However, which can be a sign of stress. Erection ends when the most people experienc at any stage of stress. [url=https://ello.co/riveraollin/post/vviscw7nrbsorw0g7xtijw]just click the up coming internet page[/url] A psychosocial cause.Erectile dysfunction by a physical.

1 tháng trước

Dufjzf

viagra from canada prices - viagra 50 mg for sale buy sildenafil uk online

1 tháng trước

Mhbtim

viagra online with prescription - how much is over the counter viagra buy sildenafil online canada

1 tháng trước

Kohwds

ivermectin 3 mg dose - buy ivermectin stromectol stromectol for humans

1 tháng trước

1 tháng trước

Ivlkye

ivermectin 0.5% lotion - stromectol tablets stromectol ebay

1 tháng trước

1 tháng trước

bird zithro for humans

What's up to every body, it's my first go to see of this weblog; this webpage includes awesome and genuinely excellent data in favor of readers. http://herreramedical.org/azithromycin

1 tháng trước

Sczdfb

side effects of vardenafil - order vardenafil canada generic cialis viagra vardenafil online

1 tháng trước

Xonick

generic vardenafil online reviews - buy vardenafil india buy vardenafil with no prescription

1 tháng trước

ChesterJax

God I need a cigarette! I gasped as I collapsed, exhausted, at the top of the small mountain my team had just hiked up in the Lake District. Youre supposed to be setting us a good example. Khalid laughed as he flopped down next to me quickly followed by his two schoolmates. Fu…To Hell with that! I laughed, I deserve one after a walk like that. Still laughing at me puffing and panting the boys whispered something, then Khalid turned to me and asked nervously; Do you really want a smoke? https://www.tumblr.com/blog/view/siserary933043

1 tháng trước

1 tháng trước

Georgeestig

Anya lay on her bed, staring at the ceiling of her moderately-sized dorm room. Her digital alarm clocks LCD display burned a crisp 4:05 AM in the darkness. In two hours and a half she would have to go to class. Her music player was still operating, singing out Pink Floyds later, more ambient sounds. In her head, she went over all the homework she had and every project due withing the next three weeks. Everything was according to schedule. She continued to stare, thinking about how she would make the most of the first weekend her roommate, Tara, was gone. https://www.tumblr.com/blog/view/arthur324017668

1 tháng trước

Jesusheamp

My dad and I had always been close in what some people would call an odd way. My mom passed away when I was 3 so dad basically raised me by himself. Growing up we did everything together. Cuddled (sometimes he would be naked) and watched sports, went to games, he would give me baths, and some other stuff. But as I got older I noticed how dad would start to look at me more and more and for longer amounts of time. https://www.tumblr.com/blog/view/hodgepodge509388

1 tháng trước

MichaelCab

Its hard to pinpoint exactly when it dawned upon me for the first time, but I think it was as I was relaxing in the hot tub room with Melia after I had fucked her for the first time. The realization hit me; I was essentially a god here in this primitive age of 2015. And, if I were to confine my time travels to the past from 2015, nothing could stop me from doing as I wanted. I had three beautiful women with me on board my all powerful craft, time was on my side- the technology given to me by the Jogany meant that I would not age for a couple of thousand years. https://www.tumblr.com/blog/view/bigdip2373236

1 tháng trước

WilliamThalf

My 4 p.m. Timberlake spin class is about to start and all I can think about is the path my life has taken. I, Benjamin, a once bad-boy with a fetish for bees used to brothel hop and go to matinees alone to use only the most buttery of popcorn to relieve myself in times when my flesh light was stolen. It wasnt until I hit rock bottom half way through what I thought was flight of the bumblebees, when I realized I was masturbating to Akeelah and the Bee and tearing up along with Laurence Fishburne as Akeelah correctly spells logorrhea, when I decided to turn my life around. Trading matinees for daily spin classes, I have devoted my life to healthy eating, exercise and the LA lifestyle. Although my life is now back on track I cant help but have cravings for large breasts, dripping pussies, and holding my cock watching it blow with the force of one thousand fire hydrants – now thats some good shit. https://www.tumblr.com/blog/view/richterscales3652134

1 tháng trước

Pdttpj

best female viagra - where to purchase over the counter viagra buy female viagra canada

1 tháng trước

Charlesadorm

This is my first story hoped you like reading it as much as I enjoyed writing it. I appreciate any compliments and/or tips. Tell me if you want me to continue this story. Thanks <3 Every day was different when working at the police station, but Carol was still taken aback by what she discovered when she walked into work. She was surprised when she walked into the main area to be greeted by the chief inspector Stan, who was standing next to a woman of early 30s, wearing a red latex outfit that showed an ample amount of her cleavage, which Carol could only guess was DD. https://www.tumblr.com/blog/view/shadowhunter4015311

1 tháng trước

Rkowfs

price of sildenafil 50mg - order generic viagra cost of 100mg sildenafil

1 tháng trước

Gregoryunuff

The air conditioner on my old Honda Prelude had died along with the radio, and now I was soaking in the last breaths of the cold air. Just before the temperature in that hot box became unbearable, a pale girl on a bicycle appeared, my salvation. Jesus Tabitha, you said youd be home 2 hours ago. Im gonna need a jump now, I complained as I slammed my car door. Well, the skinny red head started, locking her pink mountain bike to the rack, that is what youre here for isnt it? I gave only an amiable smile as the double entendre wouldnt dawn on me for another moment. Well where the heck have you been? https://www.tumblr.com/blog/view/tqmedius8963302

1 tháng trước

Donalddox

The next morning Ryan woke to the definite sensation of something warm, wet, and wrapped around his hard and throbbingcock. Peeking under the covers his curiosity was rewarded with the deliriously sexy sight of Patty sucking him while she was in a state of pleasure and happiness. Mind you, if hed taken the time to look, he could have figured it out by the up and down motion of the covers, or by the air movement that her bobbing created. But just that lustful sight was worth the effort of his exploration. https://www.tumblr.com/blog/view/peripteral5773988

1 tháng trước

Andrewhar

Marcia and Ted were into their favorite bar on a Friday night, drinking and dancing to a local rock band.Two of their friends, Larry and Joan, walked in and joined them.The two couples drank well into the night and when the bar closed down, Marcia and Ted suggested that they continue the party at their house. Ted turned on more rock music at the house and asked if Larry and Joan would like to smoke some weed to keep the party going.The four of them sat around and got high and eventually, the topic of conversation turned to sex. https://www.tumblr.com/blog/view/richterscales9135307

1 tháng trước

Arthurtof

My name is Rudy and my homie Max has this banging sister, her names Sarah. Shes about 411 with big ol jugs for breast and and a decent sized ass. When she really started catching my attention was when I got expelled and had to go to a charter school. Her parents had agreed for me to be dropped off at theyre house in the mornings so I can walk to school from there I spent about 1 hour there every morning. But sometimes Sarah would open the door for me. And shed always be in her pajamas without a bra and some tight shorts that showed half her ass. https://www.tumblr.com/blog/view/blya21703259

1 tháng trước

Jeffreysof

Now Open For Business When I went to work on Brendas garden one morning there was a strange car in the driveway. This was a car I had seen somewhere before. I put it out of my mind and went about my chores weeding a flowerbed.As usual I was wearing my special ‘gardeners uniform, a pair of cut off jeans, no shirt just the shorts. I wore no underwear either because that was the way my ‘client wanted me. https://www.tumblr.com/blog/view/guardiang1428563

1 tháng trước

Angeltrese

Well as I was checking out the bank lines and waiting for Mark to return I reflected on just what had happened.I would have never imagined the feelings I had at that moment.I didnt know if I was gay or what but I couldnt deny that what me and Mark had done was probably the greatest thing I have ever done in my short life.As I sat there nursing my beer I relived the feeling of Marks cock in my mouth, hard yet velvety at the same time.And then the way Mark took me in the ass for the first time of my life.What ever happened next I knew that this would always be a time that I would remember for the rest of my life. https://www.tumblr.com/blog/view/sloven5905115

1 tháng trước

Hptdgu

buy tadalafil tablets - tadalafil prescription cost cialis without prescription

1 tháng trước

SergioTwimb

Jolene felt a burning sensation directly above her left nipple.It was a quick heat followed by a dull throb.It moved across her chest and ended just above her right nipple.She knew better than to cry out, or make any noise more than a low moan. https://www.tumblr.com/blog/view/pigeoncatcher2247273

1 tháng trước

CharlesJaw

I first met Selena at a party one night. I was sitting on the back deck with some friends when she walked through the doorway. Her beautiful long blonde hair was the first thing that caught my attention from the corner of my eye. She was the most stunning woman I had seen. Her beautiful smile, petite body and perfect ass. She wore a white T-shirt and blue jeans.Our eyes immediately made contact first thing and she smiled at me. I just got this vibe come over me Ive never felt before or since. It was not really a sexual vibe but I was instantly hard when I first saw her and kept having to adjust myself discreetly while watching her. https://telegra.ph/First-time-Selena-and-Roxy-06-07

1 tháng trước

ScierDev

canadian pharmacy mall [url=https://cjepharmacy.com/ ]what are the best online canadian pharmacies[/url] mexico pharmacy online

1 tháng trước

Gvsmkj

hq pharmacy online 365 - online pharmacy for sale buy brand name cialis online

1 tháng trước

RonaldAmend

My wife was going to get her annual complete physical. She had never seen this doctor before. We just found him in the local listings. We were both very excited as we waited in his exam room. My wife was terrified. She hated doctor exams. They are hugely embarrassing and humiliating and often painful for her. I could see the fear on her face as we waited and waited. After a forty-five minute wait because the doctor had some sort of emergency he had to deal with, the door opened and the doctor came in. The long wait and the anticipation made us both as wound up as people can be. Every nerve in my body felt electric. And then... https://telegra.ph/My-wifes-physical-exam-06-07

1 tháng trước

ClydeCrilm

When I met the person that I wanted to spend my life with I never expected that it would be before I left school, someone older, who was married and least of all a woman. When I left England with my mother at the age of 16 to live in Italy in an attempt to help me with the problems I acquired when my parents divorced. I never thought it would be the best decision of my life. https://telegra.ph/Nurse-Kate-pt2-06-07

1 tháng trước

ScierHtf

buy shop cialis 20mg [url=https://cialishav.com/ ]average dose of cialis[/url] cialis insurance coverage

1 tháng trước

Wdidbn

best online canadian pharmacy - canadian pharmacy scam online pharmacy india

1 tháng trước

Xknvkv

online pharmacy - canada drugs review walgreens online pharmacy

1 tháng trước

cheapest price for cialis 5mg

This is the perfect website for anybody who wants to understand this topic. You understand a whole lot its almost hard to argue with you (not that I really would want to…HaHa). You definitely put a brand new spin on a subject which has been discussed for many years. Wonderful stuff, just great! http://ciaalis2u.com/

1 tháng trước

albuterol price inhaler

Good day very nice blog!! Man .. Beautiful .. Superb .. I'll bookmark your website and take the feeds also? I am satisfied to seek out numerous helpful info here in the publish, we'd like work out extra techniques in this regard, thanks for sharing. . . . . . http://canadiandrugstorerx.com/anti-allergic-and-asthma/ventolin-inhalator.html

1 tháng trước

vidalista vs viagra

I’m not that much of a online reader to be honest but your sites really nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your site to come back later on. Many thanks http://vidalista.buszcentrum.com/

1 tháng trước

EnriqueForma

Sam, a senior marketing executive at a major bank, navigates through the crowded train platform.Sam is a 32 year old busty brunette with stunning green eyes and long, sensual lashes. Thanks to her assets, she pushes past hundreds of bodies to finally get onto her train and make her way home for the evening without much trouble. By the time everyone has shoved their way into the carriage, Sam is right in the centre of the throng, with barely any room to move.At this time of night, she knows shell be stuck in this spot for at least the next 30 minutes before her stop. https://telegra.ph/Three-Sluts-On-A-Train-06-04

1 tháng trước

hydroxychloroquine 300 mg

Howdy! I could have sworn I've been to this site before but after checking through some of the post I realized it's new to me. Anyhow, I'm definitely delighted I found it and I'll be bookmarking and checking back frequently! http://hydroxychloroquined.online/

1 tháng trước

expired cephalexin is it still good

Howdy would you mind letting me know which webhost you're using? I've loaded your blog in 3 completely different web browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you suggest a good web hosting provider at a fair price? Many thanks, I appreciate it! http://antiibioticsland.com/Cephalexin.htm

1 tháng trước

Danielrough

She got fucked multiple times by Vijay kumarbut Again this time too the result was same ZERO. Her sister who is oldertoZeenatby one year (24)Salmadelivered a cute baby girl. Since They were staying inHyderabadit was difficult for her to manage workduring her pregnancy and thereafter the baby. So she called her to stay with her for 6 months.Her Husband salman also permitted her to stay there and told her when ever He will be in town he will too come there and stay with them. Although married herself, Zeenat was doing joband Shetooka 1 year break for her sister . Also, her husband keeps ontraveling as hefocussed more into increasing his business. So She had no worries about moving into her house for 6 months. In fact She was happy that She will get more time to spend with her sisterand her niece. So She packed her bags and moved to her place on a Saturday. https://telegra.ph/A-Simpleton-Becomes-Business-Women-6-06-04

1 tháng trước

VincentMeege

Summertime in Phoenix sucks!! Let me tell you unless you have a pool your summers will be full of boredom! The house I grew up in had a older style pool. Wasnt the beautiful pools we see now but it was something. My name is Alexandra but I go by Alex Allie or Al. I was excited summer had finally come and I could stay home and relax. My best friend Kate comes over all of the time. On a hot Monday she came over so we could swim in my pool. At the time I remember I was a little jealous of Kate because she was super skinny had a nice body. Anyways we head upstairs to my room to put on our bathing suits. Kate and I have never been shy around each other. At least my boobs were bigger than hers. As we get undressed i glance over at Kate looking at her from head to toe. I never knew why my pussy was just a little slit and the only way I can describe hers was meaty. She had what looked like an overgrown clit hood. https://telegra.ph/Daddy-and-Me-06-04

1 tháng trước

Pdzwsf

vardenafil prescriptions online - real vardenafil online free vardenafil

1 tháng trước

Thomascum

I thought she was beautiful as I stood there peeking in through the window.Yes, she was beautiful as she stood there in front of the mirror naked, fondling her small firm breasts, pinching her cute stiff nipples with one hand, her other hand rubbing her hot pussy slit, tickling her clitoris and slipping her small finger up into her tight pussy opening. I stood there watching as she took herself to a peak then over the edge, her body spasming and jerking as she took herself to orgasm. I knew right then and there I was going to fuck that girl and give her the real pleasure I was sure she was fantasizing about when she finger fucked herself to an orgasm. Yes, I was going to slip my large stiff cock right up into that little, I believed, virginal cunt of hers taking her virginity and fucking her until she orgasmed like I was sure she was dreaming of. I slipped into the house and going to her bedroom door which was also open just a crack. She was home alone her mother having gone to a meeting with a friend of hers, and would be gone until almost midnight. I was sure that would give me the time to enjoy her cunt giving her the pleasure that she would keep coming back to me for. https://telegra.ph/Surprised-By-My-Wifes-Knowledge-06-04

1 tháng trước

CalebGreen

August 15th - Doctor Davis has asked me to take over a couple of his patients while he honeymoons in Paris. It was a beautiful wedding, tastefully done. While Chris and I have had our ups and downs, I think Beverly will be good for him. Tall and statuesque, and just dumb enough not to argue too much. That was one of our downfalls, neither one of us could admit to being wrong. We could get past that, even laugh about it, as friends. As more than that...not so much. So, he moved on and found her and I have Ted. When hes in town and when Im not too wrapped up in my own work. Still, he fits what I need, when I need it..almost. Anyway, so I have two new patients to look after for the next couple of months (yes, Months! Sometimes I really hate him!). Im expecting his office to send me the details later this week. https://telegra.ph/Personal-Journal-of-Dr-Cindy-Cox-06-04

1 tháng trước

Fcubyk

online apotheke vardenafil - buy vardenafil online no prescription buy cheap vardenafil no prescription

1 tháng trước

Michaelhit

Without any more hesitation, she wrapped her lips around his meat, massaging the tip with her tongue. Evan sighed, placing his hand gently on the back of her head encouragingly. Rachel came out of her shell, drooling on his shaft, sporadically deep-throating as much of him as she could with her hands on his thighs. The sloppy sounds of her sucking were music to his ears along with her moaning more than he was; she really did want to suck his cock, he realized. Neither had noticed nor cared that the door to the apartment was still wide open while she fellated him a few feet away. https://mystory66197122.wordpress.com/

1 tháng trước

buy cialis uk

buy cialis uk

1 tháng trước

UlcerAsd

cialis soft tabs online originial cialis online pharmacy cialis comparison

1 tháng trước

Jrccze

order vardenafil online legally - mail order vardenafil online apotheke vardenafil

1 tháng trước

tadalafil coupon voucher

I visited various sites except the audio quality for audio songs current at this web page is in fact marvelous.

1 tháng trước

Gsxdea

buy vardenafil oral jelly - vardenafil shop online cost of vardenafil

1 tháng trước

HaroldProke

You wanted to see me, Sir? I was two steps into his office, my suit jacket sliding down my arms as I walked to my location between the chairs in front of his desk. “Something has come to my attention that might be interesting.” It wasn’t normal for him to blurt out what was on his mind when I was summoned to his office. We had established something of a protocol of how this was to work. It was akin to a tribal ritual of exchanging pleasant conversation prior to entering into serious exchange, a ritual intended to maintain civility and peace and calm prior to any interaction. I had thought ours was the same, though it had never been expressed or defined. I undressed and he sat back in his chair to enjoy it prior to entering into any business. https://telegra.ph/You-wanted-to-see-me-Sir-06-02

1 tháng trước

Dvnzpr

price of amoxicillin without insurance - buy amoxil buy amoxicilin 500 mg mexico

1 tháng trước

ScierDev

canadian drugstore online Sustiva cvs pharmacy update insurance online

1 tháng trước

Nymyyo

amoxicilina 500 mg - buy amoxicillin 500 mg from canada amoxicillin without a doctor‘s prescription

1 tháng trước

blue pill 1950

Hi, everything is going nicely here and ofcourse every one is sharing data, that's actually fine, keep up writing.

1 tháng trước

ScierHtf

cialis canada generic cialis 80 mg dosage tadalafil dosage

2 tháng trước

Lkvlnm

levothyroxine 125 mcg price - levothyroxine tab 150mcg hair loss levothyroxine

2 tháng trước

Fsjjhl

levothyroxine 88 mcg tablet - synthroid 75 mcg in india how can i get levothyroxine cheap

2 tháng trước

ScierGtv

pet meds canada pharmacy pharmacy tech online degrees israel pharmacy online

2 tháng trước

zithromax z pak

what is zithromax good for https://zithromaxes.com/ zithromax for urinary tract infections

2 tháng trước

UlcerAsd

cialis paypal australia https://cialisjla.com/ - cialis coupon code cialis prescription assistance program

2 tháng trước

Invafloh

liquid cialis https://rcialisgl.com/ - is there a generic for cialis cost for cialis

2 tháng trước

Ckdhuy

cymbalta 80 mg - cymbalta no prescription cheapest price for duloxetine

2 tháng trước

Ddcoyz

cost of cymbalta - cost duloxetine 30mg duloxetine prescription online

2 tháng trước

ScierDev

prescription drugs app canadian pharmacy saxenda best canadian pharmacy

2 tháng trước

Guekbf

generic cialis india pharmacy - site best cialis

2 tháng trước

Dlbgif

cialis 5 mg cost - http://superatad.com/# generic cialis with mastercard

2 tháng trước

ScierHtf

30 day free trial cialis https://cialishav.com/ - cialis 10 mg for sale buy cialis onlin e

2 tháng trước

how often can you take tadalafil

hey there and thank you for your information – I've definitely picked up anything new from right here. I did however expertise some technical issues using this web site, since I experienced to reload the site lots of times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will very frequently affect your placement in google and could damage your high quality score if ads and marketing with Adwords. Anyway I'm adding this RSS to my e-mail and can look out for a lot more of your respective intriguing content. Ensure that you update this again very soon.

2 tháng trước

Xuebaa

cheap cialis no prescription - who makes cialis professional viagra cialis

2 tháng trước

RebfInvaf

buy cialis black au http://rcialisgl.com/ buy voucher for cialis daily online

2 tháng trước

Wcbhlz

online cialis canada - tadalafil professional generic cialis price cialis

2 tháng trước

LebnScier

canadian 24 hour pharmacy https://xlnpharmacy.com/ Depakote

2 tháng trước

2 tháng trước

GtnbUlcer

herbal viagra pills https://jokviagra.com/ new viagra commercial actress name

2 tháng trước

Hpypzd

bactrim price canada - bactrim 800 mg price order bactrim online

2 tháng trước

Bbshhawl

viagra online without prescription http://loxviagra.com/ cialis viagra online

2 tháng trước

FmrfScier

cialis for sale in toronto http://cialisee.com/ - best price cialis 20mg buy cialis 20mg

2 tháng trước

JebgScier

online pharmacy same day delivery http://pharmacylo.com/ canadian drugs pharmacy

2 tháng trước

LbsoInvaf

canadian cialis http://ucialisdas.com/ cialis brand no prescription needed

2 tháng trước

Yytgck

comprar viagra seguro - viagra generico contrareembolso genericos de viagra

2 tháng trước

Pztckz

donde comprar viagra generico - comprar viagra seguro opiniones viagra

2 tháng trước

Tvpvvb

wat is de beste viagra - sildenafil hoe werkt dat viagra vs cialis

2 tháng trước

LebnScier

discount pharmacy card Neurontin Arcoxia

2 tháng trước

2 tháng trước

FmrfScier

by cialis tablets in frankfurt pharmacy https://cialisee.com/ cialis without prescription

2 tháng trước

Chnakg

where to buy ed pills - natural over the counter ed pills that work top ed pills 2018

2 tháng trước

AnooScier

up il viagra di fitoterapia http://llviagra.com/ herbal viagra drink

2 tháng trước

Xshcst

him ed pills - score ed pills ed devices

2 tháng trước

JebgScier

foreign pharmacy no prescription buy prescription drugs canada Ventolin

2 tháng trước

LbsoInvaf

cheap cialis for sale http://ucialisdas.com/ cialis tadalafil online paypal

2 tháng trước

Rtqrrx

best ed otc pills - over the counter ed pills canada ed pills shark tank

2 tháng trước

GtnbUlcer

viagra timing http://jokviagra.com/ - how do you spell viagra best viagra

2 tháng trước

2 tháng trước

Aqzhlm

idaho ed pills - erectile dysfunction treatment at young age clint easwood ed pill

2 tháng trước

Bbshhawl

viagra foods https://loxviagra.com/ - viagra foods what would happen if a woman takes viagra

2 tháng trước

LebnScier

discount pharmacy card http://xlnpharmacy.com/ canadian pharmacies comparison

2 tháng trước

RebfInvaf

cialis prices at walmart https://rcialisgl.com/ cialis for sale canada

2 tháng trước

Hrvbxp

order plavix - clopidogrel 75 mg coupon plavix oral

2 tháng trước

Qbcmzz

compare plavix prices - how much is plavix medication plavix 75 price in india

2 tháng trước

FmrfScier

cialis on line sell https://cialisee.com/ where to buy cialis online for cheap

2 tháng trước

Cbunhn

buy stromectol usa - ivermectin 5 mg ivermectin 1%

2 tháng trước

Javiernot

tinder website , tinder website what is tinder

2 tháng trước

Ruyvqi

ivermectin pills - ivermectin human ivermectin syrup

2 tháng trước

LbsoInvaf

cialis canada pharmacy http://ucialisdas.com/ purchase cialis online cheap

2 tháng trước

JebgScier

Co-Amoxiclav https://pharmacylo.com/ online pharmacy denmark

2 tháng trước

Fgunad

ivermectin 3mg price - stromectol where to buy ivermectin buy

2 tháng trước

Ztoqbr

stromectol generic - stromectol buy uk ivermectina online

2 tháng trước

GtnbUlcer

drugs not to take with viagra http://jokviagra.com/ best over the counter viagra

2 tháng trước

FmrfScier

cialis 20mg canada http://cialisee.com/ generic cialis

2 tháng trước

Lciqxn

how much is ondansetron in canada - zofran generic canada 24 zofran prices

2 tháng trước

Bxtdqt

buy ivermectin for humans uk - ivermectin uk coronavirus stromectol south africa

2 tháng trước

Urdlto

where to buy ivermectin - ivermectin 0.5 lotion india generic ivermectin cream

2 tháng trước

Ovikby

ivermectin malaria - ivermectin 5ml stromectol ivermectin

2 tháng trước

RfvbInvaf

what is brand cialis http://cileve.com/ cialis pharmacy mastercard

3 tháng trước

Nsnroc

yasmin c - zofran capsule best nexium

3 tháng trước

Ofdnqq

canada nexium price - nexium 40 mg mexico topamax 25 mg for weight loss

3 tháng trước

Yuhlla

lyrica canada - buy lyrica lyrica 75 mg price south africa

3 tháng trước

Ecsqsq

lyrica 225 mg - lyrica medication cost lyrica cost australia

3 tháng trước

AbdgScier

Copegus https://canadianeve21.com/ safe canadian online pharmacies

3 tháng trước

Scyqkd

sildenafil online purchase in india - viagra generico contrareembolso viagra canada price

3 tháng trước

Bcleko

where to buy viagra in canada - dosis de viagra cheapest viagra prices

3 tháng trước

JbsdScier

hepatitis c virus (hcv) http://onlinecanda21.com/ Sildalist

3 tháng trước

GvdbUlcer

tadalafil (cialis) https://boxtadafil.com/ - centurion laboratories tadalafil review tadalafil tablets

3 tháng trước

Trinidad

консультация психолога

3 tháng trước

Hkifep

buy sildenafil online cheap - cialis x viagra professional online viagra safe

3 tháng trước

Cjhspb

viagra without presc - viproff.com viagra pills price in south africa

3 tháng trước

Xiawrg

deltasone generic - 54899 prednisone prednisone 7.5 mg daily

3 tháng trước

Bbdfhawl

viagra for sale ebay http://gensitecil.com/ buy viagra connect usa

3 tháng trước

Embsol

prednisone 12.5 mg - prednisonefa.com 15 mg prednisone daily

3 tháng trước

Xoyuxy

topamax energy - nexium 42 capsules where can i buy nexium cheap

3 tháng trước

RfvbInvaf

cialis for sale toronto https://cileve.com/ cialis from usa

3 tháng trước

Ehiidl

yasmin medication - yasmin pill australia price topamax sleep

3 tháng trước

LrbsScier

buy bayer levitra online https://uslevitraanna.com/ levitra free

3 tháng trước

Pvjrwy

ivermectin 0.5 - how much is ivermectin price of ivermectin liquid

3 tháng trước

Cblwqc

cost of ivermectin 1% cream - ivermectin 15 mg stromectol online canada

3 tháng trước

Jltour

buy celecoxib 200mg - how much is celebrex cost order celebrex

3 tháng trước

Mtdcjv

celecoxib 200 mg for sale - celebrex capsule 100 mg buy celecoxib

3 tháng trước

Iqpyhh

tadacip 20 mg online - where to buy tadacip tadacip online

3 tháng trước

Molkyg

buy tadacip online india - tadacip 10 mg price in india order tadacip

3 tháng trước

Gnfgdz

Bbkoya - avana 200mg price Cbcsof tnttxm

3 tháng trước

Mxndzn

Vflzjh - super stendra coupon Tjcldc mezhdo

3 tháng trước

Gptwmg

Tnhfjp - online tadacip Kvqpop svlxft

3 tháng trước

Llcbma

Dbjgec - silagra from india Kapsug ocgisq

3 tháng trước

Jwjbrx

Fyqtae - silagra 100 uk Dmydkg csvvvd

3 tháng trước

3 tháng trước

Mcnnfo

Ofhwlw - vardenafil 10 pills Moladh unpctn

3 tháng trước

Nlvbwc

Euaslv - order vardenafil usa Cgnwly hxiglb

3 tháng trước

Ckydqd

Ydrxqj - furosemida 40 mg Fmpbjb oiwkue

3 tháng trước

Sxiiim

Gusrjx - furosemidelasixx.com Kywlhk lcacyw

3 tháng trước

Cqhvft

Rokwsj - best paper writers Kczalp oaxqnm

3 tháng trước

Wxsjgq

Irnsrp - sildenafil revatio Tderad ypgibe

3 tháng trước

Dncenq

Sfkgpe - how much sildenafil to take Wemsgl cnnjhb

3 tháng trước

Cvptow

Ryfzrd - write a research paper in a day Nnygte hmyhhi

3 tháng trước

Beogmr

Agqllp - help with algebra Doxsxw kmzlfu

3 tháng trước

Vgbhog

Bhsqlm - order finasteride from canada Bzuthu hcgrms

3 tháng trước

Rqzevi

Lmukwj - viagra vente libre quebec Nulyfg wadkcj

3 tháng trước

Huxxev

Sbjsjh - buy finasteride online ireland Nqwoqe pysxta

3 tháng trước

Zozcne

Temfqn - propecia online canadian pharmacy Wiedby zfiytm

3 tháng trước

FbshScier

https://thesisacloud.com/ - help with thesis writing thesis to book what is thesis in writing writing my thesis

3 tháng trước

3 tháng trước

Dscjfy

Puocdj - essay writing wikipedia Vssrbe mabuni

3 tháng trước

Rakipe

Amcxjg - generic viagra soft 100mg Zbwxad kmqeij

3 tháng trước

Aqomcu

Bztdzy - viagra for sale uk Kfomzy jkybfd

3 tháng trước

3 tháng trước

Tgqolb

Nyvahb - i need help with my essay Ugoklx lnjytc

4 tháng trước

Injkke

Rbrtlq - order no prescription viagra Lkrjtz ygtpay

4 tháng trước

Kbmanl

Ithqkf - online pharmacy delivery dubai Pbkakc xpebsx

4 tháng trước

Jfedwk

Lhczzp - where can i buy clomid Tixkmf rvvyxx

4 tháng trước

Wrfgfq

Umgexm - furosempi.com Aphhvo ubmysn

4 tháng trước

Clgrzj

Wjprdx - furosemide tablet Rqsmha hzhmye

4 tháng trước

Wkhtoz

Azpcmh - cialis dose Ivearj ewgfyq

4 tháng trước

Pvhxla

Dfqeut - annotated bibliography meaning Ydgndc smbdhn

4 tháng trước

Cfyemc

Yfeeil - ivermectin 200 mcg Opdygr ikmyvz

4 tháng trước

AbgcScier

https://thesiswritingtob.com/ - thesis printing writing thesis thesis editing service thesis proposal help

4 tháng trước

Luepdr

Ptbdnz - http://virviaga.com/ sildenafil price cvs

4 tháng trước

Vqqebr

Tiamov - Generic viagra online sildenafil price cvs

4 tháng trước

Jezsab

Xsdygd - http://virviaga.com/ canadian viagra and healthcare

4 tháng trước

Zlmhmp

letter editing - cheap essay writers best college paper writing service

4 tháng trước

Mvfuqj

purchasing tadalafil online - http://xtadalafilp.com/ buy tadalafil 20mg price

4 tháng trước

Fuzlye

propecia and beard growth - http://propechl.com/ propecia hair

4 tháng trước

Rdthvf

propecia hair - http://propechl.com/ finasteride classification

4 tháng trước

Dqhysy

propecia otc - cost of propecia generic cost of propecia generic

4 tháng trước

Bmmzyu

propecia guardian singapore - http://finasteridepls.com/ finasteride for men

4 tháng trước

Idiwck

tadalafil canadian pharmacy - buy tadalafil online buy tadalafil online

4 tháng trước

Ylynow

generic tadalafil online - tadalafil generic online tadalafil 40 mg

4 tháng trước

FjjuInvaf

cialis vs viagra viagra commercials hims viagra

4 tháng trước

NbmoInvaf

get cialis to work http://buycialisxz.com/ cialis delivered in 24 hours

5 tháng trước

Kndnhawl

walgreens viagra viagra sale women in viagra commercials

5 tháng trước

Jhon Smith

A great quick read but worth so much! Glad to see this informational post this morning. Thanks, buddy for sharing this information. Which will really help others. Since I’m a travel lover and have a hardcore passion to explore new places. If not physically but I try my best to explore them by reading these amazing blogs. Such as desert safari dubai

5 tháng trước

FbsgInvaf

cialis free trial no prescription cialisВ® buy cialis no prescription

5 tháng trước

NbnhInvaf

viagra buy in usa http://vigedon.com/ viagra brand online

5 tháng trước

FqbbScier

no fax canadian payday loans cash loans application forms advance fee loan

5 tháng trước

JbbnScier

cialis e depakin cialis dangereux cialis christine le duc

5 tháng trước

JbnvUlcer

payday loans owatonna mn payday loans 23321 wilmington nc cash advance

5 tháng trước

Abcflakevaxia

viagra rezeptfrei female viagra uk buy viagra from canada

5 tháng trước

AhbzScier

early payday loan ltd cash 1 loans interest rates cash advance tampa fl

5 tháng trước

FvfcInvaf

viagra dapoxetine overnight 800 490 0365 cheap canadian viagra buy viagra online canada

5 tháng trước

JbnbUlcer

best online international pharmacies diabetes brand cialis

5 tháng trước

Aqcflakevaxia

buy generic cialis online cialis ordering australia cialis 80 mg

5 tháng trước

AhkdScier

canada pharmaceutical online ordering canadian drugs without prescription canadapharmacy

5 tháng trước

Kbcxhawl

canadian rx canada pharmacies/account prescription drugs without doctor approval

6 tháng trước

JdbxScier

walgreens over the counter viagra viagra online no prescription brand name viagra, canada http://llviabest.com/ - wallgreens viagra ’

6 tháng trước

LbgScier

viagra next day delivery usa where is viagra manufactured viagra 100 mg http://genqpviag.com/ - buy viagra cheap.. ’
Bài cùng chủ đề
O3 Swap là gì? Giới thiệu dự án O3 Swap
O3 Swap thu hút được sự chú ý của nhiều nhà đầu tư thời gian qua sau khi công bố gọi vốn thành công và sẽ tổ chức chào bán công khai trên 7 nền tảng khác nhau. Cùng tìm hiểu O3 Swap là gì nhé.

2021-05-10

Dora là gì? Hướng dẫn sử dụng blockchain explorer mới trên Neo Dora
Như các bạn đã biết, chúng ta có thể sử dụng Blockchain explorer để xem được các thông tin của các giao dịch như thời gian, số lượng token/coin trong giao dịch,... nhờ tính minh bạch của Hôm nay mình sẽ giới thiệu tới các bạn Dora - blockchain explorer mới nhất trên hệ sinh thái Neo.

2020-11-15

Tổng quan về FLAG - token quản trị của Flamincome
Trong bài biết trước, mình đã giới thiệu tới các bạn Flamincome - công cụ tối ưu hóa và tăng cường lợi suất cho tài sản trên Ethereum. Cách đây vài ngày, Flamingo Finance đã công bố sự ra mắt của Flamincome DAO và token quản trị của nó là FLAG token. Hôm nay các bạn hãy cùng mình đi tìm hiểu Flamincome cũng như FLAG token là gì.

2020-11-15

O3 Wallet là gì? Hướng dẫn sử dụng O3 Wallet
Hello các bạn, lại là mình đây và chào mừng bạn đến với bài viết mới từ TINTUCNEO. Ở các bài viết trước thì mình đã giới thiệu tới các bạn một số loại ví khá là phổ biến dành cho NEO cũng như là các tài sản NEP5 như NEO Wallet, Ledger Nano S, NEO Tracker. Trong bài viết này, mình sẽ giới thiệu tới các bạn một loại ví khác cũng phổ biến và uy tín không kém trong hệ sinh thái NEO Smart Economy đó là O3 Wallet.

2020-10-26

Tham gia Cộng đồng NEO Việt Nam - TINTUCNEO
NEO-based projects? Contact us at [email protected] for collaborations in the Vietnam market